Paide nõuab avaliku napsitamise keelamist kogu riigis

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi – tarkade inimeste jooki – tohib nüüd igaüks nii palju, kui tahab, ka pargipingil trimbata.
Alkoholi – tarkade inimeste jooki – tohib nüüd igaüks nii palju, kui tahab, ka pargipingil trimbata. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Paide linnavolikogu otsustas ühehäälselt pöörduda riigikogu, riigikogu õiguskomisjoni, siseministri, sotsiaalkaitseministri ja justiitsministri poole korrakaitseseaduse muutmiseks.

Nimelt teatab Paide linnavolikogu oma kirjas, et korrakaitseseaduse jõustumine on kaasa toonud alkoholi tarvitamise märgatava suurenemise Paide linna avalikes kohtades, mis põhjustab ebamugavust linnakodanikele, annab halba eeskuju alaealistele ja loob soodsa pinnase õiguskonfliktide tekkeks.

Kuigi seadus annab omavalitsusele õiguse piirata alkoholi tarbimist lastele suunatud ja tervise edendamiseks mõeldud aladel, jääb sellest volikogu hinnangul väheks, kuivõrd kõiki avalikke kohti, kus on probleeme alkoholi tarvitamisega ja kus omavalitsus sooviks alkoholi tarbimist keelata, ei saa alati siduda lastega ega ka tervise edendamisega.

Selle vähese ajaga, mil korrakaitseseadus on kehtinud, on volikogu kinnitusel Paide linnas juba probleemiks kujunenud alkoholi tarvitajad koolide territooriumitel, laste mänguväljakute, E-Piim spordihalli ja teiste spordirajatiste vahetus läheduses.

Paide linnavolikogu tõi välja, et nende üks eesmärkidest on olnud püüda vähendada alkoholi tarbimisest ja sellest tulenevaid kahjusid ning tagada Paide linna elanikele turvaline ja tervislik elukeskkond. «Julgeme väita, et nende eesmärkide saavutamise nimel töötavad ka kõik teised Eesti omavalitsused. Paide linnavolikogu on seisukohal, et avalikus ruumis laiapõhjaline alkoholi tarbimise võimaldamine seaduse tasandil ei aita kaasa eelnimetatud eesmärkide saavutamisele,» seisab linnavolikogu kirjas. Sellest tulenevalt teeb linnavolikogu ettepaneku taastada enne korrakaitseseaduse jõustumist eelnenud olukord, keelustades alkoholi tarbimise kogu avalikus ruumis.

Justiitsminister Andres Anvelt teatas, et ei välista korrakaitseseaduse muutmist, mis puudutab avalikus kohas alkoholi tarbimist. Selleks ootab ministeerium inimeste ettepanekuid.

Kõik esitatud ettepanekud võetakse arutlusele 16. septembril sotsiaalministeeriumis toimuval ümarlaual.

«Kuna ettepanekute esitamise tähtaeg on 10. septembri tööpäeva lõpuni, saame nende arvust kokkuvõtte teha 11. septembril. Ettepanekute sisu analüüsime läbi 16. septembriks toimuvaks ümarlauaks, misjärel saame ka neist rääkida,» teatas ministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles