Pärnusse tuleb planetaarium ja tähetorn

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse hoone eskiis.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse hoone eskiis. Foto: Pärnu loodusmaja

Keskkonnainvesteeringute keskuses allkirjastati rahastusotsused, millega muu hulgas tehakse uuendused Pärnu loodusmajas. Aadressile Tammsaare puiestee 57 ehitatakse moodne õppehoone, mis võimaldab siduda keskkonnahariduse õppe kogu Pärnumaal ning kaasata enam eri siht- ja huvigruppe.

Pärnu loodusmaja direktor Tiina Ross ütles Raadio Pärnule, et ehitustöö peaks algama järgmise aasta alguses ja 2012. aasta septembris võiks olla pidulik lindilõikamine.

„Praegu tegutseb loodusmaja kolmes hoones, kaks neist vajavad pidevat remonti. Peale selle kasutatakse Pärnu Koolide Sihtasutuse ruume,“ rääkis Ross.

Uus õppehoone võimaldab pakkuda tegevust täiskasvanutele, ruumipuudusel seda praegu ei tehta. Hoonesse tuleb rohelise infopunkt. „Inimesed leiavad igasugu putukaid, põnevaid seeni ja muud, mille kohta soovitakse teavet, kui praegu on see kõik organiseerimata - inimesed ei saa aru, kuhu küsimustega pöörduda -, hakkab uues hoones tööle ametlik rohelise infopunkt, kuhu kõik leiud on oodatud,“ selgitas Ross.

Loodusmaja direktori sõnade kohaselt tuleb õppehoonesse planetaarium, tähetorn ja palju muud huvitavat. Hoone valmimisega võidab Rossi sõnul kogu maakond, aga huvi on tuntud juba väljastpooltki, näiteks Haapsalust.

Projekti kogumaksumus on 55,7 miljonit krooni, kümme protsenti sellest katab omafinantseeringuga Pärnumaa omavalitsuste liit ühe miljoni ja Pärnu linn 5 miljoni krooniga. Keskkonnainvesteeringute keskus eraldas veidi üle 50 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles