Teise klassi õpilane: ütlesin koguaeg emmele, et ma juba tahan kooli!

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru Saksa Gümnaasiumis on esimene september kätte jõudnud õige mitme muudatusega: värske ilme on saanud vana koolimaja ja käivitub uus saksakeelne õppesuund. Õpilased olid õhinas ja väitsid justkui ühest suust, et ootasid käesolevat kooliaastat väga. Esimesse klassi astus kesklinnas asuvas koolis sellel aastal 120 värsket õppurit. 

Imestusest suurte silmadega uusi kasvandikke saatsid aulasse uhked abituriendid. Viimasesse klassi minejates valitsesid kahetised tunded, kuna tegu on peatse iseseisvumisega, aga ühtlasi ka senini pikima eluetapi lõpuga. Enim väärtustavad Kadrioru Saksa Gümnaasiumi õpilased häid õpetajaid, olulised on õpiltulemused ja hinnatakse kõrgelt sõpradest ümbritsetud koolikeskkonda. Tänavu teise klassi astuv Teresa rääkis videointervjuus, kuidas ta koguaeg suvel emale ütles, et tahab juba kooli minna. Leiti samuti, et koolimaja remont oli vajalik, maja vajas hädasti uuenduskuuri. 

Vanemate jaoks on käes toimekas aeg, kus igapäevaselt tuleb lapse õppeedukusel silma peal hoida, talle huvitegevus ja regulaarne sportimisvõimalus tagada. Õpetajate õlgadele pannakse suur vastutus. Mitte ainult ei tähtsusta klassi ees seisja rolli õpilased ise, vaid ka lapsevanemad. 

Vaata videost Kadrioru Saksa Gümnaasiumi õpetajate ja õpilaste esimese koolipäeva muljeid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles