Tsahkna: vajame lastega seotud pensionit ja avaraid kodusid

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) poliitikasekretäri Margus Tsahkna sõnul peab lisaks pensioni laste arvuga sidumisele soosima, et lasterikkad pered saaksid korraliku kodu.

«Iibeprobleemi ei lahenda üks konkreetne meede, vaid kompleksne käsitlus, mis annaks perele nii majandusliku kui emotsionaalse kindluse,» rääkis Tsahkna Postimees.ee’le.

«Iga laps on tähtis, kuid iibe tõstmisele mõjuks see, kui peredes hakkaks kasvama kolm või enam last.»

IRL on seisukohal, et pensioni sidumine laste arvuga peres oleks üks nendest meetmetest, mis väärtustaks lapsi ja nende vanemaid. «Me toetame seda.»

Samas tuleb tema sõnul teha tööd elukeskkonnaga, kus laps elab.

«Väga paljudel peredel jääb lapse saamise otsus selle taha, et ei ole piisavalt heas korras ja ruumikat kodu,» ütles Tsahkna ja meenutas, et viimase kahe aasta jooksul on majandusminister Juhan Partsi käivitatud programmi raames täielikult remonditud pea 1000 paljulapselise pere kodud. «Kodude kordategemise programmid peavad jätkuma.»

Eesti päästaks pensioniaugust see, kui siinsed inimesed saaksid rohkem lapsi, paraku aga soosib meie praegune pensionisüsteem just madalamat sündimust, väitis eilses Postimehes «Eesti inimvara raporti» toimetaja, inimgeograaf Garri Raagmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles