Eesti Loto ei avalikusta eilse Viking Lotto näpuvea maksumust

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Lotto pallid.
Viking Lotto pallid. Foto: Liis Treimann

Kuigi Eesti Loto teatas, et Viking Lotto loosimistulemuste edastamisel toimunud inimlik eksitus tõi võidu ka neile, kes tegelikult ei oleks pidanud võitma, ei ole lotofirma nõus avalikustama eksimuse maksumust ja ulatust.


Eesti Loto pressiesindaja Kadri Liigus keeldus ütlemast, kui paljusid inimesi võib see eksimus puudutada ning kui palju raha eksimuse hüvitamine nõuab. Samuti ei soostunud ta ütlema, milline oli segadust põhjustanud number. «Seekord otsustasime, et arve ja summasid me ei avalikusta,» sõnas ta Postimees.ee’le.

Eesti Loto teatel tõi näpuviga eilsel loosimisel Eestis lotovõidu ka nendele mängijatele, kellel üks lisanumbri pall tegelikult võidupallide hulgas ei olnud.

Loosimine toimus korrektselt kõikidele reeglitele vastavalt, kuid Norrast tavapärasel loosimistulemuste laialisaatmisel Viking Lottot korraldatavate maade lotofirmadele, toimus inimlik eksitus ning üks loositud lisanumbritest sisestati faili valesti.

Parandusteade saadeti Norrast 12 minuti pärast, kuid selleks ajaks oli juba Eesti Loto võidunumbrid oma süsteemi sisestanud ja võidumaksed avanud. Seega said ka need internetist pileti ostnud inimesed, kellele võidu tõi vale lisanumber, võiduteavituse meili või sms-iga.

Parandusteate saamise järel sisestati loosimise tulemused uuesti ning võidud ja võiduteated genereeriti korrektsete võidunumbrite alusel.

Eesti Loto otsustas maksta võidusumma välja ka nende kombinatsioonide eest, kus võidu tõi Norrast ekslikult saadetud võidunumber. «Pärast võiduteavituste saatmist, ei taha me võtta mängijatelt võidurõõmu, isegi kui sellel korral tõi selle vale lisanumber,» ütles Eesti Loto juhatuse esimees Heiki Kranich. «Eesti Loto kuulub Viking Lotto Gruppi ning me kanname oma mängijate ees vastutust ka teiste grupiliikmete eksimuste eest,» lisas ta.

Kõigile, kellele ekslikult saadetud lisanumbriga lotopall võidu tõi ning kes on pileti ostnud internetist või M-lotoga, kannab Eesti Loto võidusumma pangakontole. Kuna lototerminal selliseid võite ei näita ning seetõttu ei saa neid ka kauplustes ja kioskites välja maksta, siis kutsub lotofirma kõiki teisi võidu saamiseks Eesti Loto kontorisse Pärnu mnt 106 Tallinnas.

AS Eesti Loto kuulub Eesti riigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles