Anvelt esitab riigi peaprokuröriks Lavly Perlingu

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavly Perling (endine Lepp)
Lavly Perling (endine Lepp) Foto: Peeter Langovits

Justiitsminister Andres Anvelt tegi Lavly Perlingule ettepaneku kandideerida riigi peaprokuröri ametikohale ning tänasel kohtumisel ministriga andis Perling kandideerimiseks ka nõusoleku.

Ministri sõnul rääkis Perlingu kasuks tema kogemusterikas ja silmapaistev töö prokuratuuris ning selge visiooni olemasolu prokuratuuri rollist ja tulevikust.

Anvelti väitel on Perling kogenud ja tunnustatud jurist ning tema tugevustena nimetas minister ekspertteadmisi kriminaalmenetluse valdkonnas.

«Samuti on ta end silmapaistva teenistuse ajal prokuratuuris tõestanud asjatundliku juhina nii Viru kui ka Põhja ringkonnaprokuratuuris, samuti riigiprokuratuuri süüdistusosakonnas. Ta on arendanud prokuratuuri edukalt nii kuritegude tõkestamisel ja avastamisel vajaliku jälitustegevuse planeerimise, kohtueelse kriminaalmenetluse juhtimise, kui ka riikliku süüdistuse esitamise valdkonnas,» põhjendas Anvelt oma valikut.

Riigi peaprokuröri nimetab ametisse valitsus justiitsministri ettepanekul, olles ära kuulanud riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Riigi peaprokurör nimetatakse ametisse viieks aastaks.

Justiitsminister Anvelt soovib peaprokuröri kandidaati esitleda ka kõigile riigikogu fraktsioonidele.

Senise, 2005. aastast riigi peaprokurörina töötanud Norman Aasa nimetas valitsus justiitsministeeriumi uueks kantsleriks. Tema volitused peaprokurörina lõppesid 31. augustiga.

CV

Lavly Perling

Sündinud 26. septembril 1975 Tartus

Haridus:

Hugo Treffneri gümnaasium 1990–1993

Tartu Ülikool, õigusteadus, 1993–1997

Tallinna Ülikool, organisatsioonikäitumise magistriõpe 2003–2005 (lõpetamata)

Töö:

2007–... riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juhtiv riigiprokurör

2005–2007 Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör

2004–2005 Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör

1998–2004 Tallinna prokuratuuri prokurör (spetsialiseerumine narkokuritegudele), sealjuures I osakonna (narko- ja raskete kuritegude osakond) juhtivprokurör

1997–1998 Tallinna prokuratuuri abiprokurör

1996–1997 Tallinna prokuratuuri abiprokuröri kandidaat

Kolme lapse ema, abielus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles