Rannakülastaja päästis uppumisohtu sattunud naise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui G4S sündmuspaigale jõudis, oli uppumise äärel olnud naine juba teadvusele tulnud.
Kui G4S sündmuspaigale jõudis, oli uppumise äärel olnud naine juba teadvusele tulnud. Foto: Veinika Lemsalu

Üleeile õhtul päästis varem kahel korral elupäästmise eest tunnustatud mees pealinna Pirita rannas uppumisohtu sattunud naise.


32-aastasele ujuma läinud venelannale tuli vees astmahoog peale, ent ta ei olnud suurte lainete tõttu enam võimeline iseseisvalt kaldale tulema.

Samal ajal rannas viibinud ja juhtunut pealt näinud Tallinna Kuristiku gümnaasiumi algklassiõpetaja Veinika Lemsalu sõnul oli naine vaevukuuldava häälega appi hüüdnud, mida peale tema paistis kuulvat vaid uppumisohtu sattunu lähedal ujunud Erki, kes naisele ka appi sööstis.

«Nägin, kuidas ta selle naise veest välja tiris ja kaldale jõudes kätega vehkima hakkas, et keegi talle appi tuleks,» ütles pealtnägija. «Naine oli näost lilla.»

Lemsalu sõnul asetati naine telefoni teel saadud instruktsioonide järgi istuli, ta jalad pandi sirgu ja mõne aja pärast hakkas venelanna juba toibuma ning teatas, et tal oli vees astmahoog olnud. G4S jõudis kohale mõnevõrra hiljem.

Rannakülastajad kutsusid naisele kiirabi ning ta toimetati Ida-Tallinna keskhaiglasse.
«Erkile suured tänud, oleks neid Erkisid meil maailmas vaid rohkem,» kiitis Lemsalu elupäästjat.

Erki keeldus avaldamast oma perekonnanime, sest soovis jääda anonüümseks. Tema abikaasa sõnul on Erki tagasihoidlik mees, kes on varem juba kaks medalit teeninud ja rohkem tuntust ei soovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles