Okkalist karikateed alustati võidukalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere FC Flora väravavahil Jüris Sahkuril selles mängus eriti palju tööd ei olnud, kuid paar ohtlikku olukorda tema värava ees suutsid Kohila jalgpallurid siiski tekitada.
Rakvere FC Flora väravavahil Jüris Sahkuril selles mängus eriti palju tööd ei olnud, kuid paar ohtlikku olukorda tema värava ees suutsid Kohila jalgpallurid siiski tekitada. Foto: Arvet Mägi

Sel nädalal alanud Eesti karikavõistluste avaringis kohtus Rakvere FC Flora kolmanda liiga klubiga Kohila JK Püsivus, kellest esiliiga meeskonna jaks 9:0 (1:0) üle käis.


Mängu algus venis pool tundi, sest külalismeeskond hilines veidi. Ilusal õhtupoolikul kogunes Rakvere staadionile mängu jälgima lõpuks poolsada pealtvaatajat.

Kohila meeskond on oma tsoonis praeguse seisuga kindlalt viimasel kohal - üheteistkümne mänguga on saavutatud üks võit ning üks viik.

Kodumeeskond alustas pea samas koosseisus kui pühapäevases liigamängus Valga FC Warriori vastu, ainsa muudatusena, et Siim Rannamäe oli Taavi Azarovi asemel vasakkaitsja kohal ning tema koha vasakul äärel võttis sisse pika mängupausi pidanud Joonas Ljaš.

Avaväravat andis oodata ligi pool tundi. Paremal äärel kogu mängu aktiivne olnud Algis Kelder andis hea söödu väravaalasse ning Amor Luup lõi latipõrkest 1:0. Mõni minut hiljem oleks peaaegu viik tulnud, kuid õigel ajal väravast välja jooksnud Sahkur tegi jalgadega õnnestunud tõrje.

Kodumeeskonna kerge ülekaalu tähe all mängitud esimesel poolajal rohkem väravaid ei löödud, sest Kohila mehed kaitsesid südilt ning esiliiga meeskond võttis võistlust kergelt.

Teise poolaja alguses lahkus väljakult Joonas Ljaš, keda asendas Endrik Jäger. Oodatud väravasadu algas siis, kui teist poolaega oli veeretatud kümmekond minutit. Minutiliste vaheaegadega sai kaks tabamust kirja Taavi Trasberg.

Esimese värava puhul oli taas Algis Kelder see, kes saatis värava ette pika palli, mille Trasberg peaga õnnestunult väravasse suunas, teise lõi ta paarikümnelt meetrilt värava alanurka. Kümmekond minutit hiljem põlesid tablool numbrid 4:0 – Hans Hiiuväin jäi ootamatult trahvikastis vabaks ja tal ei jäänudki midagi muud üle kui pall pärast väikest viivitust väravasse põrutada.

Poolaja keskel nägi Rakvere publik pika aja järel mängimas Reijo Kuusikut, kes vahetas välja Amor Luubi. Kuusik tuli ning demonstreeris kohe kõrgliiga ja kolmanda liiga taseme vahet, lüües pärast kümneminutilist platsil olemist 6:0. Enne seda sai jala valgeks ka Jaanus Kaasik, kes väravaaluses saginas palli võrku saatis.

Vahetusteta mänginud Kohila meeskond oli väsinud. Ja kuigi püüti kõigest hingest auväravat lüüa, tuli neil kohtumise viimastel minutitel veel kolm korda tsentrist alustada.
 Kolm viimast väravat kanti kogu mängu tublisti rüganud Sergei Akimovi arvele, löödud väravatest kahele andis otsustava söödu ikka ja jälle Reijo Kuusik.

Kui Joonas Ljaši tegutsemises oli näha mängupraktika puudust, siis Reijo Kuusik liikus juba väsinud Kohila kaitsjate vahel enesekindlalt ja otsustavalt, andes veel nii mõnegi hea passi, mis küll väravaga ei lõppenud.

Rahulolev publik sai plaksutada - on ju iga võit palsam kaotusejadaga kuidagi mitte harjuva mängija ja fänni valutavale hingele.

Eile õhtul toimus Eesti karikavõistluste järgmise ringi loosimine ja karikamängude okkalist teed alustab lisaks Rakvere esindusmeeskonnale ka esimeses ringis vaba olnud Rakvere FC Flora II.

Pühapäeval jätkuvad mängud Eesti meistrivõistluste madalamates liigades. Rakvere FC Flora II kohtub võõrsil neljandas liiga teise ringi avamängus jalgpalliklubiga Rannamõisa, kellega turniiri avavoorus 1:1 viiki mängiti.
Esimeses ringis punktita jäänud kolmanda liiga meeskond SK Tapa võtab kodus vastu Kohtla-Järve FC Lootus II meeskonna.
Rakvere FC Flora mängib samuti pühapäeval võõrsil klubiga Tallinna JK Legion ning nende järgmine kodumäng on 1. augustil, mil vastaseks on Jõhvi JK Orbiit.

koosseis

• Rakvere FC Flora: Jüris Sahkur, Algis Kelder, Jaanus Kaasik, Tõnu Ilves, Sander Seeman, Hans Hiiuväin, Amor Luup, (69. Reijo Kuusik), Taavi Trasberg, Joonas Ljaš, (52. Endrik Jäger), Sergei Akimov.
• Väravad: 27. Amor Luup, 56., 57. Taavi Trasberg, 65. Hans Hiiuväin, 74. Jaanus Kaasik, 77. Reijo Kuusik, 83., 85., 87. Sergei Akimov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles