Tõmtšuk: terroristid kontrollivad pea kogu Luganski oblasti lõunaosa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväepatrull Donetski oblastis.
Ukraina sõjaväepatrull Donetski oblastis. Foto: SCANPIX

Vene Föderatsiooni sõdurid ja terroristid haarasid kontrolli peaaegu kogu Luganski oblasti lõunaosa üle, kinnitab Grupi Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmitri Tõmtšuk.

Donbassi lahingutegevuse piirkonnas on olukord jätkuvalt keeruline, kirjutas ta Facebookis.

«Ukraina väeüksuste lahkumise tõttu toimuvate ümberpaigutuste raames võtsid Vene väed ja terroristid oma kontrolli alla faktiliselt kogu Luganski oblasti lõunaosa, viies üksusi edasi ka Luganski lähistele ja korraldades rünnakuid oblasti põhjaosas.»   

Vastavalt grupi operatiivandmetel üritavad Vene okupandid ja terroristid võtta oma kontrolli alla Donetski oblastis asuvad piirkonda, mis jääb Donetskist Mariupolini. Ka teatatakse vaenlase üksuste liikumisest Volnovahha, mis asub Donetski oblasti edelaosas, suunas.

Aktiivseid lahinguid toimub Starobeševe,  Amvrossijivka ja Debaltseve rajoonides (kõik asuvad Donetski oblastis) ning Stukalova Balkas (Luganski oblast).

Eelmisel ööl tulistati Ukraina vägede positsioonide pihta enam kui 20 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles