Pärnu maavalitsus peab leidma Kihnu Virvele laevniku

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised hakkavad välja nägema uued Vormsi ja Kihnu parvlaevad.
Sellised hakkavad välja nägema uued Vormsi ja Kihnu parvlaevad. Foto: Baltic Workboats

Valtisus andis tänasel istungil loa Kihnuga ühendust pidama hakkava uue parvlaeva Kihnu Virve kasutusele võtmiseks. Parvlaevale peab riigihankega operaatori leidma Pärnu maavalitsus.

Järgmisel sügisel Baltic Workboatsi tehases Saaremaal valmiva laeva maksimaalne mahutavus on 200 reisijat, 22 sõiduautot või kaks veoautot.

Laeva pikkus on 45, laius 12 ja süvis 2,7 meetrit ning täislastiga kiirus rahuliku mere korral vähemalt 12 sõlme. Laev on võimeline iseseisvalt liikuma 0,45 meetri paksuse silejää korral.

Kihnu Virve mõlema peamasina võimsus on 1000 kW, laeva meeskonda hakkab kuuluma kuus inimest.

Uuele laevale valiti nimi rahvalaulik Virve-Elfriide Kösteri järgi Kihnu valla korraldatud konkursil.

Parasjagu lõetab Baltic Workboats sarnase laeva ehitust Vormsi ja mandri vahelisele liinile, mis hakkab kandma nime Ormsö ja liinil sõitma esialgse plaani kohaselt tuleval kevadel.

Vormsi liini operaatori valikuks kuulutas Lääne maavalitsus sel suvel välja konkursi, mille lõpptähtaeg pidi algselt olema augustis, aga mida pikendati, sest tulevased laevnikud vajasid laevaga tutvumiseks lisaaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles