Tee ise šampooni!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ise šampooni tehes saad olla kindel, et lisad sellesse aineid, mis ei tee sulle liiga, on puhtad ja mõjuvad juustele hästi. Lisaks on hea teada, et ise tehtud šampoon on odav!

Šampooni kokkusegamine on tegelikult lihtsamast lihtsam, õpetab Today. Haara tühi pudel ja vala sellesse võrdsetes kogustes destilleeritud vett ning vedelat Kastiilia seepi. Siis lisa sellesse paar eeterliku õli tilka (populaarsed on näiteks rosmariin, lavendel ja münt) ja segu ongi valmis.

Katseta kindlasti ka lisandeid – mett, jojoobigeeli, aaloed, kuivatatud maitsetaimi, isegi õlut!

Palsami tegemiseks vaata esiteks, mis sul külmikus olemas on. Baasainetena lähevad käiku näiteks maitsestamata jogurt, avokaado või isegi banaan. Palsami põhjale lisa mõni tilk kookosõli või oliiviõli, mis aitavad pusade vastu. Kui soovid, võid lisada ka palsamisse pisut mett.

Proovi erinevaid segusid ja katseta, mis sulle enim meeldib. Palsami lisaaineteks sobivad veel piim, maitsetaimed ja eeterliku õli tilgad. Nii lihtne see ongi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles