Iraani kõrgeim juht taunis Lääne vaateid feminismile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Iraani pealinna Teherani tänaval
Naine Iraani pealinna Teherani tänaval Foto: SCANPIX

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei taunis neljapäeval läänelikke vaateid naise rollile ühiskonnas ja leidis, et erinevalt islamivabariigis kehtivatest õõnestavad need feminismi.

Iraanis on tekitanud poliitilisi pingeid konservatiivide soov tugevdada naiste ja meeste läbikäimist piiravaid meetmeid ja mõõdukate vaadetega presidendi Hassan Rouhani leeri toetus suuremale sotsiaalsele vabadusele.

«Läänes teravnevad moraalikriisid ning naiste suhtes vale seisukoha võtmine õõnestab tõsiselt feminismilainet,» ütles Khamenei veebilehel www.leader.ir.

Iraanis on naise roll ühiskonnas määratletud põhiseaduses kohustusena kasvatada lapsi usku austades.

Khamenei kohtus riigi kõrgeima juhi tegevust jälgiva organi, islamiõiguse asjatundjatest koosneva järelevalvenõukoguga, mille äsjalõppenud aastakonverentsil arutati Lääne «kultuuriinvasiooni», mida iseloomustab vabameelne riietumisstiil ning ususeadusi rikkuvad kontserdid, vahendas ajakirjandus.

Juunis saatis 290-liikmelise parlamendi 195 konservatiivset saadikut president Rouhanile kirja, milles tauniti Lääne kultuuriinvasiooni ja nõuti riietumiskoodeksi kehtestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles