Kuidas valida ISIC-kaarti?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIC kaardid.
ISIC kaardid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eestis väljastatakse kolme erinevat ISIC üliõpilaspiletit. Kõigi nendega saab erinevaid soodustusi nii Eestis kui ka välismaal, aga pangakaardina saab kasutada vaid pangast tellitud kaarte. 

ISIC üliõpilaspiletit väljastavad õpilas-, üliõpilas- ja õpetajakaartide register MinuKool, SEB pank ja Swedbank. MinuKoolist tellitud kaart ei ole seotud ühegi pangaga ja seda saab taotleda aadressilt minukool.ee.

Nii SEB panga väljastatud ISIC Tudeng Electron kui ka Swedbanki ISIC MasterCard tudengikaardiga saab kasutada internetis maksmise funktsiooni ning mõlemad töötavad ka pangakaardina.

Kõiki kiibiga üliõpilaspileteid saab kasutada sõidukaardina, ühiskaardi asemel, Tallinna, Harjumaa ja Kohtla-Järve ühissõidukites. Selleks tuleb kaart sõidukaardiks registreerida. Kõigi kaartidega saab tõestada oma tudengistaatust, reisida ja osta soodsamalt.

Rahvusvahelist üliõpilaspiletit saavad taotleda vähemalt 16-aastased immatrikuleeritud üliõpilased, kes õpivad Eesti või välisriigi ülikoolis või rakenduskõrgkoolis. 

Kaardisoovija võib õppida nii täis- kui ka osakoormusel ning ka eri õppevormides, näiteks päevases, kaug- või tsükliõppes. Samuti väljastatakse kaart ka akadeemilisel puhkusel tudengile. 

Samas ei saa üliõpilaspiletit taotleda enamik avatud ülikoolis õppijatest. Erandina saavad seda teha vaid Tartu Ülikooli avatud ülikooli õppe õppekavale immatrikuleeritud üliõpilased. Teiste kõrgkoolides pole avatud ülikoolis kinnitatud õppekavasid, mistõttu on tegu vabakuulajate, mitte immatrikuleeritud üliõpilastega.

Samuti ei loeta üliõpilaste hulka eksterne, interne ja residente, mistõttu pole ka neil võimalik ISICu üliõpilaspiletit taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles