Kadriorgu ja Toompeale tulevad alkoholi tarbimist lubavad märgid

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikus kohas alkoholi tarbimist lubavad märgid
Avalikus kohas alkoholi tarbimist lubavad märgid Foto: Raepress

Tallinna linnavalitsus võttis 27. augustil vastu määruse, millega loetakse avalikes kohtades alkoholi tarbimine teisi isikuid häirivaks ning keelatakse Tallinna linna haldusterritooriumil alkoholi tarvitamine, välja arvatud teatud piirkondades Kadriorus ja Toompeal. Kohtadesse, kus on lubatud alkoholi tarbida, paigaldab kesklinna valitsus vastavad märgid.

Esmaspäeval, 8. septembril kell 12 paigaldatakse viis märki Toompeale ning kell 13 üheksa märki Kadriorgu (vt lisatud skeem).

Avalikus kohas joomist lubaval märgil on kujutatud kollasel taustal sinine õllepudel ja sinine veinipokaal (vt lisatud märk). Värvilahendus valiti ametlike liiklusmärkide eeskujul: teatud ala märgistamisel kasutatakse sinist värvi ning kollane taust on soovituslik märkide paremaks esiletoomiseks. Märkide kujunduse töötas välja Tallinna Kesklinna Valitsuse linnakeskkonna osakond.

Tallinna Kesklinna vanem Alar Nääme leiab, et alkoholi tarbimise lubamine avalikes kohtades väärib hukkamõistu, kuna see annab halba eeskuju noortele. «Kuna demokraatia eeldab erinevate inimeste huvidega arvestamist, tulemegi vastu neile, kes soovivad avalikus linnaruumis vabas õhus alkoholi tarbida ning märgistame neile sobivad alad,» ütles Nääme.

Alates 1. juulist 2014 on lubatud Eesti Vabariigis avalikes kohtades alkohoolsete jookide tarbimine mittehäirival viisil. Paraku on see seadusemuudatus toonud kaasa massilise alkoholitarbimise ning sellest johtuva taara ning muu olmeprügi mahapildumise nii parkides kui ühistranspordis, mis on osutunud kaaskodanikke häirivaks mitmel erineval moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles