Eestlastel on poole rohkem tahvelarvuteid kui leedukatel

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastel on lõunanaabritest rohkem tahvelarvuteid.
Eestlastel on lõunanaabritest rohkem tahvelarvuteid. Foto: Liis Treimann / Postimees

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi järgi on Eestis tarbijatele müüdud kokku ligi 200 000 tahvelarvutit, mis on inimese kohta poole rohkem kui Leedus ja kolmandiku võrra enam kui Lätis.

Tele2 tootesortimendi juhi Risto Taliaru sõnul ostavad eestlased iga kuu keskmiselt 6000 uut seadet. «Eestis on GfK müügistatistika põhjal arvutuslikult tahvelarvuti 15 protsendil inimestest. Rikastes naaberriikides Soomes ja Rootsis on see number pea poole suurem, seega on meil veel tublisti arenguruumi,» ütles Taliaru.

Tele2 müügistatistika järgi on varasemad suured ja tuntud turuliidrid oma positsioonilt taandumas. «Turgu võtavad kiirelt uued soodsad ja korralikud mudelid väiksematelt tootjatelt nagu Prestigio ja Asus,» ütles Taliaru ja lisas, et eestlased eelistavad selgelt suuri, kümnetollise ekraaniga tahvelarvuteid.

GfK andmetel töötasid 2014. aasta juulis müüdud tahvelarvutitest 86 protsenti Android-operatsioonisüsteemiga. 37 protsendil juulis müüdud seadmetest oli 4G interneti võimekus ning 22 protsendil 3G tugi. Keskmine tahvelarvuti kättesaamishind oli Eestis juulis 280 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles