Pevkur kaitsepolitseiniku inimröövist: see on ennekuulmatu!

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur.
Sise- ja regionaalminister Hanno Pevkur. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Leedus Vilniuses viibiv siseminister Hanno Pevkur ütles, et sõltumata sellest, kas tegemist oli kaitsepolitseinikuga või mõne teise Eesti vabariigi kodanikuga, on ennekuulmatu, et päise päeva ajal röövitakse Eesti vabariigis inimene ja viiakse Venemaale.

«See täiesti lubamatu ja ennekuulmatu kuritegu, et Eesti vabariigi territooriumilt röövitakse päise päeva ajal inimene ja viiakse Venemaale. Kõik vajalikud ressursid kuriteo lahendamiseks on hetkel töös ja teeme endast kõik oleneva, et see kiiresti lahendada,» ütles Hanno Pevkur, kes jõuab täna hilisõhtul Eestisse.

Ta ütles, et kaitsepolitseinik täitis piiri ääres oma tööülesandeid, ent ei saanud rohkem täpsustada. See, kas röövitud ametniku asukoht on teada, jääb Pevkuri kinnitusel kaitsepolitsei kommenteerida.

«Praegu ei saa väga palju rohkem öelda. Asi on töös. Püüan oma tasemel saada kontakti venelastega ja asjaga tegelevad loomulikult uurimisorganid. Kõik jõud on töös, et inimene Eestisse tagasi tuua,» lisas ta.

Venemaalt tulnud tundmatud isikud võtsid täna hommikul kell 9 Eesti territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles