Kapo ametnik on olnud Vene vastuluurele pinnuks silmas

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koht Eesti-Venemaa piiri lähistel, Miikse küla juures, kus kaitsepolitsei andmetel toimus rüselus, mille järel viidi kaitsepolitseiametnik Eston Kohver üle piiri Venemaale.
Koht Eesti-Venemaa piiri lähistel, Miikse küla juures, kus kaitsepolitsei andmetel toimus rüselus, mille järel viidi kaitsepolitseiametnik Eston Kohver üle piiri Venemaale. Foto: Margus Ansu

Kaitsepolitsei teatel röövisid eile hommikul tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti lähistel Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri ja viisid ta relva ähvardusel Venemaale, Vene FSB aga andis teada, et pidas Pihkva oblastis kinni relvastatud kaitsepolitsei töötaja.

Seda, et Eston Kohver on olnud varem Venemaa vastuluurele pinnuks silmas, kinnitab Vene eriteenistuste väljaanne Lubjanka artikkel aastast 2011, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Seal kirjeldatakse Eestiga piirnevat Pihkva oblastit kui kapo erilise tähelepanu all olevat piirkonda.

Artiklis tuuakse ära inimeste nimed, keda väljaanne peab peamisteks agentuuri värbajateks Pihkva kandis. Nende hulgas nimetab Lubjanka ka Eston Kohverit.

Eston Kohver on kaitsepolitseiametnik, kellele on president andnud Kotkaristi V klassi teenetemärgi 2010. aastal. Tegemist on 1971. aastal sündinud mehega. 2010. aastal kinnitas kapo, et nende töötaja teened on Eesti ees salajased.

Kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Martin Arpo ütles eile Postimehele, et ametnik tegeles Eesti territooriumil, piiri läheduses teabe kogumisega, mis puudutab piiriülest salakaubavedu ja korruptsiooni.

Venemaalt tulnud tundmatud isikud võtsid eile hommikul kell 9 Eesti territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohustusi täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Venemaa territooriumil peeti kinni kaitsepolitsei Tartu osakonna töötaja Eston Kohver, teatas FSB reede õhtul.

Vene julgeolekuteenistuse teatel võeti kaitsepolitsei töötajalt ära Tauruse püstol, 5000 eurot, varjatud audiosalvestamise eriseadmed ja erivahendid, mida kasutatakse luureülesannete täitmisel, vahendas ITAR-TASS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles