Sport: Rakveresse on oodata palju tugevaid kergejõustiklasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas asub võistlustulle ka Gerd Kanter.
Teiste seas asub võistlustulle ka Gerd Kanter. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere staadionil toimuvad teisipäeval, 3. augustil BIGBANK Kuldliiga finaalvõistlused, kuhu lisaks Eesti paremikule on kutsutud tugevaid kergejõustiklasi kogu maailmast.

Rakvere võistlused toimuvad paar päeva pärast vana mandri kergejõustiklaste hooaja tippvõistluse, Barcelonas toimuvate Euroopa meistrivõistluste lõppu.

Reedel käisid Rakveres kohapeal olukorraga tutvumas võistluste korraldajad eesotsas peakorraldaja Mati Lilliallikuga, kelle sõnul on Rakveres kindlasti Eesti paremik, keda ei vaeva vigastused ning kellele võistluste programm sobib, sealhulgas Barcelonas võistlevad Gert Kanter, Märt Israel, Aleksander Tammert ja Ksenia Balta.

“Mujalt maailmast tulijate nimedega on veel vara spekuleerida,” ütles Mati Lilliallik, “sest põhiliselt selgub võistlejate lõplik koosseis paar-kolm päeva enne, mõningate nimede puhul viis päeva enne võistluste algust.”

Postimehes on ühe võimaliku võistlejana pakutud dopingu tarvitamise tõttu neljaks aastaks diskvalifitseeritud ning nüüd võistluskeelu alt vabanev USA sprinter Justin Gatlin, kuid ka tema osalemine selgub vahetult enne algust.

Korraldajad lubasid Rakveresse tuua kergejõustiklasi paarikümnest riigist ning umbes 60-70 välismaa sportlast. Esindatud on kõik mandrid, välja arvatud Austraalia. Kaugemal asuvatest riikidest nimetati Gaboni, Alžeeriat, Jamaicat ja USAd.

Korraldajate nimel lubas Taavi Esperk, et on tulemas kõigi aegade tugevaim Rakveres korraldatav kergejõustikuvõistlus. Nende arvates võib mõnel alal koosseis olla isegi tugevam kui Euroopa meistrivõistlustel, sest Rakveres osalevad sportlased ka väljastpoolt Euroopat.

Kaks aastat tagasi Rakveres peetud analoogilistel võistlustel, kergejõustiku BIGBANK Kuldliiga IV etapil, püstitati 8 uut staadionirekordit.

Rakvere spordikooli direktor kergejõustikutreener Jaak Vettik avaldas lootust, et Lääne-Virumaa sportlastest osalevad võistlustel Mikk-Mihkel Arro kaugushüppes või 110 m tõkkejooksus ning Triin Lait odaviskes ja Georg Vladimirov 400 m jooksus.

ERGO noorteliiga mitmevõistluse arvestuses on kümnevõistluses hea võimalus tulla üldvõitjaks Toomas Keskülal, kes seega kindlasti teeb kaasa B-klassi odaviskes ning 1500 m jooksus. Viimasel alal võivad kaasa lüüa ka selle jooksuala omaealiste Eesti parimad Markko Etverk ja Joost Podekrat.

Võistluste avaalaks on ERGO noorteliiga B-vanusegrupi tütarlaste ja poiste odavise ning ajakava järgi lõpevad võistlused meeste 100 m jooksu finaaliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles