Julgeolekuasjatundjad peavad kaitsepolitseiniku röövi märgiks Venemaa käitumise ootamatusest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti kaitsepolitseiniku röövi ajendiks peavad julgeolekuasjatundjad Venemaa jõu näitamise soovi. Sarnast illegaalse piiriületuse skeemi on Venemaa kasutanud ka Ukraina sõdurite puhul, väitis endine siseminister Ain Seppik.

Seppik ei usu, et Venemaa tahab konflikti minna, seda eriti praegu, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Võimalik on muidugi esitada illegaalse piiriületuse süüdistus, see on kuritegu ja Vene kohus mõistab süüdi, nii et silm ei pilgu, aga ma loodan, et leitakse diplomaatilised lahendused,» arutas Seppik.

Julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross tunnistas, et igasuguste sõnumite saatmine kuulub juba ammusest ajast Vene jõustruktuuride arsenali.

«Tegemist on minu arvates mitte ainult eesti mõistes erakordse sündmusega, vaid laiemalt Vene-NATO suhetes, sellist intsidenti ei suutnud meenutada külma sõja järgses perioodis, kindlasti on siit palju õppida,» nentis Kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles