Urve Palo: edu seisab töökohtade taga

Urve Palo
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo kuulis 8. mail Ateenas toimunud transpordiministrite kohtumisel oma Leedu kolleegilt Rail Balticut toetavaid sõnu.
Urve Palo kuulis 8. mail Ateenas toimunud transpordiministrite kohtumisel oma Leedu kolleegilt Rail Balticut toetavaid sõnu. Foto: Tairo Lutter

Kui Steve Jobs sai mõne uuendusliku idee peale oma töötajatelt vastuse, et seda pole võimalik teha, ei leppinud ta vastusega, vaid nõudis: ütle parem, kuidas seda SAAB teha. Suuresti just selle tõttu on meil igapäevases kasutuses nutikad telefonid-arvutid.

Ei-saa- ja pole-võimalik-vastuseid on palju ka aruteludes selle üle, kuidas soodustada töökohtade loomist maal ja väikelinnades. Samas on riik aastate jooksul maaelu edendamisse panustanud, ehitades Euroopa Liidu toel kultuurimaju ja külakiikesid. Need on paljudele rõõmu teinud. Kuid praegu seisab nii mõnigi moodne seltsimaja tühjalt ja kiik on hooldamatuse tõttu muutunud kasutuskõlbmatuks. Inimesi pole, nad on ära kolinud, kuna nende kodukohas ei ole tööd. Ilma uute töökohtadeta ei ole võimalik ääremaastumist vältida.

Kohtudes erinevate ettevõtjatega väljaspool suuremaid linnu, on olulisema probleemina mainitud sobiva tööjõu puudust. Tänapäeva väikeettevõte vajab üsna spetsiifilist tööjõudu, keda väiksemates asumites reeglina pole. See on takistuseks nii alustamisel kui ka ettevõtluse laiendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles