Kuressaare taksojuhid tõrjuvad elektriautosid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Sille Annuk

Kuressaare taksojuhid ei ole rahul, et volikogus läks läbi eeskirja muudatus, mille kohaselt peab takso pagasiruum mahutama senise 400 asemel vähemalt 360 liitrit. Muudatus on vajalik elektriautode Kuressaare taksoturule tulekuks.

Kuigi konkurente elektriautode näol pole turule veel saabunud, on mitu taksojuhti muudatuse suhtes häälestatud negatiivselt, kirjutab Saarte Hääl.

Taksojuht Rein Talistu selgitas, et elektriautodele praegu teenust osutavad taksod konkurentsi pakkuda ei suuda, mistõttu tuleks neilgi oma masinad väiksemate vastu vahetada. See tekitaks Talistu sõnul aga olukorra, kus siinsetel elanikel ja külalistel poleks enam võimalik suuremat taksot tellida, sest suuremaid masinaid poleks enam.

Talistu märkis, et vajaduse korral võivad taksojuhid kohtuni välja minna, sest eeskirja muudatus on ebaõiglane taksojuhtide suhtes, kes lähtusid oma auto ostmisel eeskirja endisest nõudest.

Kuressaare Takso juhatuse esimehe Rando Kaubi arvamus on, et ühe inimese pärast on eeskirjas tehtud ebaõiglane muudatus. «Kui meie autod ostsime, oli pagasiruumi mahutavus 400 liitrit, meil polnud võimalik endale tikukarpe osta,» märkis ta. 

Otsus vähendada taksode pagasiruumi miinimummahtu 40 liitri võrra võeti ühehäälselt vastu 28. augustil toimunud linnavolikogu istungil.

Kuressaare linnavalitsuses taksoveolubadega tegelev Astrid Jõeäär ütles, et muudatuse päevast alates pole seni ühtegi uut luba taotletud. Jõeäär lisas, et tema teada eeskirja muudatust soovinud isikud alles taotlevad KredExilt raha elektriautode ostmiseks. «Nad tahtsid enne linnalt heakskiitu, et väiksema pagasimahutavusega autod võiksid Kuressaares teenust osutada,» märkis Jõeäär.

Sooviavaldaja on Jõeääre sõnul üks Tallinna ettevõtja, kes ei taha oma nime veel avaldada, kuna polevat kindel, kas ta elektriautod üldse saab. Jõeääre teada soovitakse taksoveoturule tuua Nissan Leafid, mille pagasiruumi mahutavus on 370 liitrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles