Loomaaias näidatakse nädalavahetusel loodusfilme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaed
Tallinna loomaaed Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses toimuvad sel nädalavahetusel, 12-14. septembrini Matsalu Loodusfilmide Festivali eelseansid.

Tallinna Loomaaia ja Matsalu Loodusfilmide Festivali koosöös on välja valitud üheksa eelnevate festivalide võistlusprogrammi võidu- või eripreemia saanud filmi, mis huvitavaid sõnumeid kandes panevad maailma looduses toimuvale kaasa mõtlema ning väärivad enne selle aasta festivali algust veelkord ülevaatmist.

Loodusfilmid viivad meid Aafrikast Lõuna-Ameerikasse ja Euroopast Kagu-Aasiasse, näidates gorillasid ja pingviine, ahme ja jaaguare, termiite ja habekotkaid, gorillasid, elevante ja paljusid teisi. Osa filme on ingliskeelsed, osa sünkroontõlkega eesti keelde. Täpsema info filmiprogrammi kohta leiab loomaaia kodulehelt www.loomaaed.ee.

Filmiprogrammi avaüritus on reedel, 12. septembril kell 19, mil uue hariduskeskuse auditooriumis Ehitajate tee 150  näidatakse kahte filmi.  Filmihuvilisi tervitavad loomaaia direktor Mati Kaal ja festivali direktor Tiit Mesila. Filmiõhtule  pääseb 2-eurose piletiga, mille saab osta loomaaia Õismäe-poolsest läänevärava kassast.

Nädavahetuse filmiprogrammid algavad mõlemal päeval kell 12 ja kell 17. Laupäevase programmi eel kõneleb loomaaia vanemmetoodik Aleksei Turovski. Filme vaatama pääseb loomaaia piletiga, nii et filmiseansside vahepeal võib loomaaias pikalt ja mõnusalt aega veeta.

Loomaaia põlisasukate ekspositsioonidele lisaks on loomaaia keskkonnahariduskeskuse fuajees, kinosaali ees, avatud kaks loomaaia 75. sünnipäevale pühendatud näitust – skulptuurinäitus «Loom ja inimene» koos selgitavate tekstidega ja loomaaia ajalugu tutvustav väljapanek. Pisemate loomahuviliste jaoks töötab samas lasteloomaaed. Loomaaed on septembrikuus avatud  kella 9 kuni 19, pileti saab kassast osta kuni kella 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles