TÜ majandusteaduskonna dekaaniks valiti Raul Eamets

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Raul Eamets.
Professor Raul Eamets. Foto: Peeter Langovits

Tänasel Tartu Ülikooli majandusteaduskonna valimiskogu istungil valiti teaduskonnale uueks dekaaniks rahvamajanduse instituudi juhataja, makroökonoomika professori Raul Eamets.

Ülikooli pressiteenistuse teatel soovib Eamets dekaanina suurendada teaduskonna nähtavust nii ülikooli sees kui ka Eesti ühiskonnas tervikuna.

«Lähiaastate üheks olulisemaks teemaks on koostöö sotsiaalteaduste valdkonnas, seda nii õpetamise kui ka teaduse vallas,» rääkis Eamets. Ta lisas, et õpetamisega seoses tuleb edasi töötada rahvusvahelistumise suunal. «Miks mitte mõelda aktiivsemalt ühisõppekavade peale nii kodumaiste kui välismaiste kõrgkoolidega.»

Samuti pidas Eamets oluliseks tegeleda edasi teaduskonnas loodud Aasia uuringute keskuse, teadus- ja innovatsioonipoliitika seireprogrammi ehk TIPS projekti ja ettevõtlusõppe arendamise initsiatiividega.

Raul Eamets on sündinud 1964. aastal. 1993. aastal kaitses ta Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas magistrikraadi teemal «Tööturu ja hõive probleemid Eesti majanduses». 2001. aastal omandas ta doktorikraadi, kaitstes väitekirja «Reallocation of labour during transition. Disequilibrium and policy issues: the case of Estonia».

Majandusteadusega on ta seotud aastast 1987, mil ta alustas tööd tollase Tartu Riikliku Ülikooli poliitilise ökonoomia kateedris stažöör-uurijana. Aastatel 1998 – 2000 ja 2002 – 2005 oli tema täita teadusprodekaani ametikoht. 2005. aastast on Eamets majandusteaduskonna makroökonoomika professor. Samast aastast juhib ta ka rahvamajanduse instituuti.

Eametsa uurimisvaldkonda kuuluvad teemad nagu tööpuudus ja tööturg, samuti haridussüsteemi vastavus tööturule, tööjõu mobiilsusega seotud teemad, palgalõhe jt. Kokku on tal ilmunud 140 akadeemilist publikatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles