Pühapäev on vanavanemate pidupäev

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia vanaema, kes triblab nagu David Beckham
Itaalia vanaema, kes triblab nagu David Beckham Foto: Youtube

Sel pühapäeval ootab Harju maavanem maakonna vanavanemaid Keila kultuurikeskusesse, et tähistada üheskoos vanavanemate päeva. Harju maavanema Ülle Rajasalu eestvõttel tähistati vanavanemate päeva esmakordselt maakondlikult just Harjumaal.

«Mäletame aegu, mil inimese elukogemust ei hinnatud ega mõistetud seda, et see on suur väärtus, mida tuleks teatepulgana nooremale põlvkonnale edasi anda,» sõnas Rajasalu. «Õnneks on ühiskond hakanud järjest rohkem hindama vanavanemate panust ja soovib üha enam seda hoida ja talletada.»

«Kui vanasti elas mitu erinevat põlvkonda koos ühe katuse all, siis praegused vanavanemad elavad üha rohkem oma lastelastest eraldi. Selle päeva üheks eesmärgiks on perekondi rohkem omavahel liita, sest vanavanematel on ju oma lastelastele palju väärtuslikku eluteele kaasa anda,» lisas Rajasalu. «Tugevaid peresidemeid tuleb hoida, annavad need ju meile läbi elu kõige olulisema – armastuse ning kindlustunde.»

Vanavanemate päeva tähistatakse riikliku tähtpäevana septembri teisel pühapäeval. Selle päeva eesmärgiks on tänada ning avaldada austust vanavanematele laste ja lastelaste kasvatamise, jagatud hoole ning armastuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles