Uued sanktsioonid kukutasid rubla rekordiliselt madalale

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Börs.
Moskva Börs. Foto: SCANPIX

Täna jõustunud Euroopa Liidu uued sanktsioonid Venemaa vastu seoses Ukrainas jätkuva sõjaga kukutasid Vene rubla kursi rekordiliselt madalale tasemele. Rubla kukkus täna 0,3 protsenti eilsega võrreldes, tasemele 37,66 rubla ühe USA dollari eest, vahendas Financial Times.

Ka euroga suhtes kukkus rubla kurss täna, tasemele 48,62 rubla ühe euro eest. Euro suhtes oli rubla tänavu kõige madalamal tasemel 14. märtsil, kui üks euro maksis 50,96 rubla.

Maailma aktsiaturud reageerisid uute sanktsioonide uudisele eile erinevalt. USA indeksitest langes eile Dow 0,12 protsenti, Nasdaqi indeks tõusis samapalju ning S&P 500 oli kauplemispäeva lõpuks 0,09 protsenti plussis. Euroopa turud avanesid täna ent rohelises, FTSE oli hommikul 0,15 protsenti ja DAX 0,03 protsenti plusspoolel.

Moskva börsi index MICEX, mis terve eilse päeva kukkus, lõpetades 1449,63 punti juures, kosus täna pärast mõnetunnist kauplemist pea terve protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles