Hollandi jalgpallilegend taandub tervisemurede tõttu treeneriametist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marco Van Basten.
Marco Van Basten. Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpallilegend Marco van Basten on Hollandi meedia teatel lahkumas AZ Alkmaari klubi peatreeneri kohalt, kuna teda vaevavad juba pikemat aega terviseprobleemid.

Van Basten, kes saab oktoobris 50-aastaseks, võttis Alkmaari klubi juhendamise üle eelmisel hooajal, kuid jäi viimasest liigamängust kõrvale ning äsja pikendati tema ametlikku eemalviibimise aega veelgi. Põhjenduseks on klubi toonud stressi. AZ pole rohkemat seni täpsustanud, kuid Hollandi meedia teatel on van Bastenit alates isa surmast juulikuus vaevanud südame rütmihäired.

Mängijakarjääri jooksul Amsterdami Ajaxis ja AC Milanis pallinud van Basteni säravaim hetk saabus 1988. aastal koondisesärgis, kui tema imevärav Nõukogude Liidu vastu viis Hollandi koondise Euroopa mesitriks. Kokku esindas ründaja Hollandit 58 korral ja lõi 24 väravat. Treeneritööd alustas ta 2003. aastal Ajaxi duubelmeeskonnas ning aasta hiljem asus ta juba Hollandi koondise peatreeneriks, juhendades koondist 2006. aasta MMil ja 2008. aasta EMil. 2009. aastal veetis ta lühikese ebaõnnestunud perioodi Ajaxi peatreenerina ning naasis treeneritoolile 2012. aastal Heerenveeni peatreenerina, siirdudes kaks aastat hiljem AZi etteotsa.

Van Basteni kohused võtab Hollandi meedia teatel üle praegune abitreener Alex Pastoor. AZ asub nelja vooru järel kahe võidu ja kahe kaotusega liigatabelis kaheksandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles