Sotsiaalosakond: Õle tänava koertepidaja ei lubanud kedagi korterisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 

Põhja-Tallinna Valitsuse sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Mart-Peeter Ersi kinnitusel pakuti Õle tänava korteris ebanormaalsetes tingimustes kümmet koera pidanud naisele korduvalt abi, kuid viimane keeldus.

 

«Sotsiaaltöötaja käis korduvalt kontrollimas, aga ta ei lasknud meid sisse, vahel saime vaid ukse vahelt rääkida. Muud sotsiaalabi, näiteks toetusi, on ta vastu võtnud küll,» vahendas Erss.

«Meie töötame ennekõike konkreetse kliendi huvides. Sotsiaalabi on vabatahtlik,» rõhutas ta.

Ersi sõnul sai politsei, mupo, päästjate ja kiirabi ühises päästeaktsioonis lahendatud küll lahendatud loomakaitseprobleem, ent täisroojatud ja räämas korteri saatus on lahtine. «Sotsiaalhoolekanne on talle koristuseks juba varemalt abi pakkunud, käisime ka nüüd veel haiglas pakkumas,»  rääkis Erss.

Tema sõnul on nüüd küsimus, kas pöörduda eestkoste seadmiseks kohtu poole. «Varasemad juhtumid inimestega, kes korterisse prügi koguvaid, on aga näidanud, et seda ei peeta piisavaks põhjuseks, et eestkoste seadmisega inimese vabadust piirata,» nentis Erss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles