Pomerants: kainelt saab ka puhata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants Rakvere rahvajooksul septembris 2009.
Siseminister Marko Pomerants Rakvere rahvajooksul septembris 2009. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Siseminister Marko Pomerants manitses uppumissurmade kasvu valguses inimesi kainelt puhkama, samas saaks ministri hinnangul uppumissurmade vähendamiseks palju ära teha ka inimeste lähedased.

«Et sa julged oma sõbrale öelda, et tule nüüd mõistusele, et teeme nii, et jääme kampas ellu ja lähme elusana siit järve või tiigi äärest koos ära, see kindlasti aitab kaasa,» soovitas Pomerants intervjuus ERR Uudistele.

See ei tähenda siiski, et riiklikul tasemel ei peaks ennetamisega tegelema, nentis minister, kelle hinnangul tuleb inimeste teadlikkust kasvatada ja ta rõhutas koolides ujumise õpetamise vajadust, samuti võiks ministri arvates töötada vetelpäästjatele välja ühised standardid.

Omavalitsustel on soovitanud minister avaliku korra eeskirjades alkoholi tarbimist reguleerivad punktid üle vaadata.

«Olen ka paar nädalat tagasi saatnud kõikidele omavalitsustele kirja, et nad omalt poolt teeks rehkenduse, mis puudutab võimalikke meetmeid, et uppumissurmasid vähendada,» ütles Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles