StaffPoint: tänane renditöötaja võib homme olla teie otsene juht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupidaja
Raamatupidaja Foto: SCANPIX

Kuigi renditööjõul on Eestis teenimatult negatiivne maine, on ometi tegemist tublide inimestega, kes soovivad tööd teha, kirjutab Eestis ja Soomes renditööjõudu vahendava StaffPointi Piirkonnajuht Triin Rang

Renditöötaja pole mingi eriline tõug inimesi, keda saaks iseloomustada kuidagi teisiti kui tavalist Eesti inimest - nad on hakkajad, toredad inimesed, kes soovivad tööd teha ausa tööandja juures.

Pole olemas sellist seltskonda inimesi, kes ongi mingid erilised renditöötajad ja kes istuvad kusagil koos ootamas, et siis käsu peale koos renditööd tegema hakata.

Renditöö päädib väga paljudel juhtudel tööga kasutajaettevõttes nii, et töötaja võetakse kasutajaettevõttesse palgale. Nii et paljudel juhtudel on tegemist inimestega, kelle mingil põhjusel on eelmises töökohas töö lõppenud ja nad otsivad võimalust kiiresti uuesti tööle asuda.

Lisaks pakub selline töövorm paindlikkust - osalise ajaga töötamine sobib näiteks üliõpilastele ja neid on meil ka palju tööl erinevates ettevõtetes. 

Tänane renditöötaja võib homme olla teie otsene juht! 

Tööjõurendi ettevõtted otsivad töötajaid oma klientidele - neil oma kindlad profiilid ja nõudmised ja meie otsime sobivat kandidaati (kandidaate) seni, kuni selle (need) leiame.

Otsime nii raamatupidajaid ja sekretäre, tootmistöölisi, operaatoreid, koristajaid, klienditeenindajaid jne. Üldjuhul ei istu inimesed kodus ja ei oota kõnet, et neile tuleks sobiv pakkumine - samas meil on küll andmebaasis inimesi, kellele me võime aeg-ajalt pakkumisi teha ja kes siis sobivusel tööle asuvad.

Enamus meie töötajatest töötavad Eestis. Soome pole enam mingi imede- ega marjamaa, kuhu kõik minna ihkavad. Suuremate palkadega kaasnevad suuremad elamiskulud. Nii, et õnneks on Eestis see aeg möödas, kus kõik ummisjalu koristajaks või ehitajaks läksid.

Suhtumine renditööjõusse Eestis ja Soomes erineb väga palju. Kohtame oma igapäeva töös arvamusi, et renditöötajad on mingi kummaline klass inimesi, kes ei oska suurt midagi. Tegemist on töölepinguseadusele allutatud kolmepoolse töösuhetega - nii et tööd mida renditööna tehakse on tavalised; inimesed, kes neid töid teevad, on tavalised.

Lihtsalt millegipärast on asjale külge kleebitud selline kummaline silt. Minu meelest on sõna «renditöö» üks äärmiselt ebaõnnestunud tõlgendus agentuuritööle. See sõna «rent» annab juba suhtumise kaasa. Kes see ikka tahab, et teda renditakse? Samas on õnneks järjest enam ettevõtteid, kus sellist suhtumist ei kohta.

Ainuüksi meie emaettevõttes on renditööd tegevaid inimesi üle 15 000 ja sellised töösuhted on Soomes väga levinud pea kõikidesse majandusharudesse. Soomes ulatub renditöö kui majandusharu aastane käive meie andmetel aastas 1 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles