Mida teha 5 kõige tüütuma segajaga kontoris?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rööprähklemine kontori köögis
Rööprähklemine kontori köögis Foto: SCANPIX

Kontoris on paljugi, mis töö tegemist segab. Payscale vahendab, kuidas taas oma tööaja peremeheks saada. 

Kui sa oma tööga kuidagi õigeks ajaks valmis ei jõua, võid esiteks oma aega paremini planeerima õppida. Pahatihti ei ole sellest aga kasu, sest tööd segavaid tegureid on palju.

1. Koosolekud

Kui sa oled juht, on asi lihtne, ära kutsu kokku koosolekuid, mis ei ole just hädapärast vajalikud. Kuidas teha kindlaks, kas koosolek on hädavajalik? Ideaalis peaks seal edasi antama sõnumit, mida muul viisil ei ole võimalik edasi anda. Iga koosoleku jaoks peaks olema päevakava ning lõpuks peaks valmima edasine tegevusplaan.

Kui sa ei ole juht, siis võid küsida endale võimalust mitte osaleda koosolekutel, mis sinu tööga otseselt seotud ei ole.

2.Jutukad kolleegid

Kui sul on ohtralt jutukaid kaastöötajaid, siis pead lahenduste leidmisel olema loominguline.

Kui sinu töökohas on olemas konverentsiruumid, siis võid mõne väiksema aega-ajalt enda jaoks broneerida. Kui seda võimalus ei ole, proovi leida võimalus kodust töötada. Kui sul on piisavalt enesedistsipliini, võid koduseinte vahel palju kiiremini tööga ühele poole saada.

3. E-kirjad

Ära vasta kirjadele kohe, kui nad sinu postkasti potsatavad. Pigem määra endale päevas paar kindlat aega, millal kirjavahetusega tegeled.

4. Internet

Ka kõige usinam töötaja võib aega-ajalt avastada, et on langenud interneti jäneseurgu, seda eriti juhul, kui töö tegemiseks on vaja kasutada sotsiaalmeediat või veebiavarustest informatsiooni otsida.

Kõige parem on iga päev arvet pidada, kui palju millelegi aega kulub. Kui tulutu internetis tuulamine võtab liiga palju aega, saad sellest varakult teada.

5. Rööprähklemine

Kui korraga teha rohkem kui ühte asja, ei saa miski hästi tehtud. Kui mitu asja korraga sinu tähelepanu püüavad, siis võta hoog maha ja keskendu ainult olulisimale ning tee see lõpuni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles