Glaskeki tulevik sõltub panga ja investori kokkuleppest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glaskeki tootmine.
Glaskeki tootmine. Foto: Margus Ansu.

Raskustes aknatootja Glaskeki tulevik sõltub, kas võlausaldaja Swedbank ja tänaseks veel saladuses püsiv Rootsi investor jõuavad pooli rahuldavale kokkuleppele või mitte.

Ettevõtte saneerimine on tänaseks küll ebaõnnestunud, kuid investor on kinnitanud oma soovi päästa aknatootja ka pankrotimenetluse kaudu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Oleme olukorras, kus sätted ei võimalda saneerimismenetlusega jätkata, tuleb jätkata tervendamist läbi pankrotimenetluse. See tähendab, et juhtkond esitab ise pankrotiavalduse, samal ajal saneerimiskava asemel pakutakse kompromisslahendust, ettevõte aga ikkagi säilitatakse,» ütles Glaskeki saneerimisnõustaja Urmas Tross.

Ettevõtte päästmine pankrotimenetluses tähendaks sisuliselt, et investor ostaks suurimalt võlausaldajalt Swedbankilt ära panga nõude Glaskeki vastu. Kompromiss ettevõtte tegevuse jätkamiseks tähendab, et ka teistele võlausaldajatele, kelle nõuded erinevalt pangast pole pandiga tagatud, maksab Glaskek osa võlast tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles