Riigi õigusabi on vajatud tänavu 8771 korral

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Advokatuuri statistika järgi on tänavu esimesel poolaastal esitatud 8771 tellimust riigi õigusabi saamiseks.


Tellimustest 6809 puudutas määratud kaitset kriminaalmenetluses ning 1692 esindamist tsiviilasja kohtueelses menetluses ja kohtus, teatas advokatuur. Ülejäänud õigusabi valdkondadest oli kõige nõutum isiku muu õigusnõustamine või muu esindamine kokku 73 tellimusega. Prokuratuurist on tulnud 3273, politseist kokku 2858 ning kohtutest 2640 tellimust.

«Advokatuur eeldab, et vajadus riigi õigusabi järele kasvab, kuna vähemkindlustatud isikud näevad siin võimalusi oma õiguste kaitseks. Eeldada võib ka tsiviilasjade osakaalu tõusu,» ütles advokatuuri esimees Toomas Vaher.

Riigi õigusabi osutab Eestis kokku 120 advokaati, kellest enamus osutab määratud kaitset kriminaalmenetlustes. Tänavu 1. jaanuarist hakati riigi õigusabiga seotud kaitse- ja esindusülesandeid advokaatidele edastama ja jagama läbi selleks loodud  advokatuuri infosüsteemi.

Riigi õigusabi korraldamine on seaduse alusel advokatuuri ülesanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles