TV3 palub vabandust küüliku tapmist näidanud saate pärast

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader saatest «Õhtusöök viiele» kümmekond sekundit enne hoopi.
Kaader saatest «Õhtusöök viiele» kümmekond sekundit enne hoopi. Foto: TV3

TV3 palub vabandust oma vaatajate ees, keda riivas eilses telesaates «Õhtusöök viiele» näidatud lõik küüliku tapmisest.


Eile õhtul eetris olnud ja praegugi TV3 kodulehel nähtavas saates on lõik, kus puurist võetud küülik kaikaga surnuks lüüakse. Hetkel, kui kaigas surmahoobi andis, muutus ekraan pimedaks. Hulk vaatajaid on lõigu pärast avaldanud sügavat pahameelt nii Postimehe toimetusse helistades kui TV3 foorumis.

TV3 teatas vastuseks, et palub vabandust vaatajate ees, keda toidu saamislugu riivas. Telekanal märkis, et «Õhtusöök viiele» on saade elust enesest, kus tavalised Eesti inimesed omade eelistuste põhjal süüa valmistavad ja aega veedavad. «Suve jooksul on igal nädalal liharoogasid valmistatud, mis tähendab, et enne kaunilt kaetud lauale jõudmist on praadide eellugu olnud sama,» ütles TV3 avalike suhete juht Annely Adermann.

«TV3 juhib samas tähelepanu sellele, et saates ei näidatud küüliku tapmist, verd ega looma piinamist,» lisas Adermann.

Kultuuriministeeriumi levitalituse nõunik Toomas Seppel kinnitas, et ringhäälinguseaduse järgi peab juhul, kui telesaade võib tõenäoliselt kahjustada alaealiste füüsilist, vaimset või moraalset arengut, sellele eelnema vastav hoiatus. «Mis hetkest alates on tegu sellise materjaliga, on suuresti ka telekanalite eneseregulatsiooni küsimus, tundes-teades oma vaatajaid,» sõnas Seppel.

Eilsele saatele eelnes Adermanni kinnitusel telekavades hoiatus ning ka saate ees kõlanud diktoritekst viitas eesootavale.

Täna kell 15 on eetris saate kordus, mis on varustatud täiendava hoiatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles