Parvlaevu jõnksutama sundinud miinid lasti õhku

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

Kuivastu ja Virtsu vahelise laevatee all sõjast saati vedelenud miinid, mis sundisid parvlaevu oma teekonnal jõnksu sisse tegema, pandi eile plahvatama.

«Aastaid on Kuivastu ja Virtsu vahet sõitvad parvlaevad pidanud selle koha peal jõnksu sisse tegema. Nüüd peaks see probleem lahenema,» ütles mereväe staabiülema kaptenleitnant Jüri Saska Saarte Häälele.

AS Saaremaa Laevakompanii ohutusjuht Tiit Kruuse kinnitusel hoidsid nad loomulikult miinidest eemale, kuid olulist mõju see sõiduajale ei avaldanud. «Ütleme, et üks lisaminut,» pakkus ta.

Eile tegid parvlaevad ohutuse tagamiseks sisse koguni poolemiilise haagi ja lõhkamise ajal ootasid sadamates.

Jüri Saska viitas Suure väina põhjas asuvale miiniveeskaja Suuropi vrakile, mille juures juba varemgi on miine õhatud ja kust nüüdse rahvusvahelise miinitõrjeoperatsiooni käigus leiti veel kolm miini.

Operatsiooni juhtiv leitnant Sven Pipar täpsustas, et Suuropi vraki uurimist raskendas halb nähtavus ja teravad metallservad, kuid pärast plahvatust peaks nähtavus korraks paranema ja siis on selge, kas seal on veel lõhkekehi. Tema kinnitusel mingit keskkonnaohtu vrakk pärast plahvatust endast ei kujuta.

Saaremaa rannikuvetes homseni toimuva miinitõrjeoperatsiooni käigus on Eesti, Läti ja Leedu miinituukrid leidnud 50 lõhkekeha, millest 13 lõhati eile ja kuus täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles