Direktor: head eksamitulemused on mitme aasta koostöö tulemus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eksamitulemused on õpetajate ja õpilaste mitme aasta pikkuse koostöö tulemus, leiab emakeele riigieksami tulemusega Eesti koolide seas neljandale kohale tõusnud Rapla ühisgümnaasium direktor Imbi Kalberg.

«See pole ühe aasta tulemus, riigieksamiks valmistutakse ju mitmeid aastaid,» kiitis Kalberg, lisades, et koolis on kõik eesti keele õpetajad väga head.

Samuti kiitis häid tulemusi saanud lendu: «Gümnaasiumis on meil üldse väga tublid õpilased.» Et tänavused lõpetajad tublid olid, kinnitab direktori sõnul seegi, et abiturientide seas oli seitse medalisti - neli noort lõpetas kooli kuld- ja kolm hõbemedaliga.

«Õpilaste ja õpetajate koostöö on olnud väga hea, see eksamitulemus rõõmustab meid väga ja õpetajaid ka juba tervitasime selle puhul,» ütles Kalberg.  

«Eelmise aasta tulemused polnud samuti halvad. Oleme alati olnud esimese 30 kooli hulgas oma tulemustega, kuid eelmisel aastal tuli järsk muutus ja olime 40ndate seas. Vaatasime seda täpsemalt, sest eks ikka jälgid, kes on meist eespool olevad koolid. Vahele olid tulnud üllatusllikult vene koolid, kelle ees müts maha! Neid oli massiliselt juurde tulnud,» ütles ta, et edetabeli analüüs on alati oluline.  

«Riigigümnaasiumi reformi tehakse arvates, justkui oleks gümnaasiumiharidus alla käimas ja uue riigigümnaasiumi tulekuga kaasneb oluline kvaliteedi tõus. Meil aga asus sel aastal reaalsuunale õppima nii palju tugevaid õpilasi, et kõiki ei saanud vastu võttagi, hinnete keskmine oli 4,35. Humanitaarsuunal oli hinnete keskmine 4,0. Nii et juba õppima asuvad noored on väga tublid,» tunnustas direktor.

Eriti rõõmustas ta reaalsuuna vastu kasvava huvi üle, sest (inglise) keele suund on Rapla ühisgümnaasiumis aastakümneid olnud väga tugeval tasemel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles