Müüa suur maakoolimaja. Hind üks euro

Priit Pullerits
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaa Valgjärve vallavolikogu esimehe Hegri Naruski sõnul on õpilasteta jäänud Valgjärve põhikooli suurim miinus selle liiga hea asukoht ning liiga hea väljanägemine, mistõttu hoone saatuse kohta ei saa liiga järske ja kardinaalseid otsuseid vastu võtta.
Põlvamaa Valgjärve vallavolikogu esimehe Hegri Naruski sõnul on õpilasteta jäänud Valgjärve põhikooli suurim miinus selle liiga hea asukoht ning liiga hea väljanägemine, mistõttu hoone saatuse kohta ei saa liiga järske ja kardinaalseid otsuseid vastu võtta. Foto: Kalev Saar

Üle Eestimaa tekib muudkui juurde suletud koolihooneid, millega pole väikestes kohtades sageli mitte midagi peale hakata.

Kas poleks ahvatlev kuulutus? «Müüa 1980. aastate lõpus Lõuna-Eestis valminud kahekorruseline hoone, mille juurde kuulub täismõõdus spordisaal, kõrval laiub 20 hektari suurune park ning kolme saarega järv, hoone eest möödub valgustatud kergliiklustee. Hind üks euro.»

Nii madalale on langenud seoses koolide sulgemisega kooli­majade hinnad. Sest kohalikud omavalitsused on hädas ja murravad pead, mida lastest tühjaks jooksnud hoonetega peale hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles