Eesti jalgpallurid välismaal: Klavani koduklubile oluline võit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) võitlemas Dotmundi Borussia ründaja Pierre-Emerick Aubameyangiga.
Ragnar Klavan (vasakul) võitlemas Dotmundi Borussia ründaja Pierre-Emerick Aubameyangiga. Foto: SCANPIX

Läinud nädal käisid Euroopa väljakutel oma oskuseid näitamas mitmed Eesti koondislased. Väärt võidu sai Augsburg, kes alistas 4:2 Bremeni Werderi.

Augsburgi keskkaitsja ja Eesti koondise kapten Ragnar Klavan tegi võidumängus kaasa 90 minutit. Saksamaa kõrgliigas on Augsburgil nelja vooru järel koos kuus punkti, mis annavad neile tabelis üheksanda koha.

Sergei Zenjov tegi kaasa teise poolaja ning tema koduklubi Blackpool teig Inglismaa tugevuselt teises liigas väravateta viigi Brighton & Hove Albioniga. Kaheksa vooruga teenitud kaks punkti annavad Blackpoolile 24 meeskonna seas eelviimase koha.

Joel Lindpere ja Ostrava Banik kaotasid viimati 0:2 liiga liidrile, Viktoria Plzenile, kellel on kaheksast voorust kogutud 17 punkti. Banik on Tšehhi kõrgliigas 11 punktiga 16 meeskonna konkurentsis hoidmas 11. positsiooni.

Täismängu sai kirja Taijo Teniste, kuid Sogndal kaotas 1:3 Sarpsborg 08 meeskonnale. Neljandal minutil vähemusse jäänud Bodø/Glimti väravavaht Pavel Londak ei suutnud meeskonda päästa 0:4 kaotusest Strømsgodseti vastu. Sogndal on 21 punktiga Norra kõrgliigas eelviimasel positsioonil, kuid üleminekumängudele viiv koht on vaid kahe ja kõrgliigakoha tagav positsioon kolme punkti kaugusel. Bodø/Glimt on 28 punktiga 16 meeskonna seas 12. kohal. Hooaja lõpuni jääb veel kuus vooru.

Läinud nädalal oli kahel korral väljakul Mihkel Aksalu ja Gert Kamsi tööandja Seinäjoen Jalkapallokerho (SJK). Nädala esimeses kohtumises, kus Kams sekkus mängu kohtumise 69. minutil, lõi Eesti koondislane SJK viigivärava Mariehamni vastu 78. minutil ja mäng lõppes tulemusega 2:2. Teises kohtumises, kus SJK alistas Turun Palloseura 2:1, sekkus Kams mängu 58. minutil. Aksalu ei teinud kohtumistes kaasa vigastuse tõttu.

Sloveenia vastu Eesti võiduvärava löönud Ats Purje koduklubi Kuopion Palluseura (KuPS) kaotas reedel võõrsil 2:3 Jarole. Purje tegi kaasa 90 minutit. KuPS on võistlustules taas täna õhtul, kui võõrustatakse Lahti meeskonda. Soome kõrgliigat juhib Helsingin Jakapalloklubi 58 punktiga (27 mängust), teine on SJK 52 punktiga (29). KuPS on 39 punktiga (28) viies, tänase võidu korral tõustaks neljandaks.

Ründaja Rimo Hunt vahetati väljakule kohtumise 78. minutil. Tema koduklubi Kõzõlorda Kaisar tegi Kasahstani meistrivõistlustel 0:0 viigi Aktobega. Meistrite ringis on Kaisar kuue võistkonna hulgas neljas.

EM-valikmängus Sloveenia vastu koondisesse kuulunud palluritest ei teeninud läinud nädalal mänguaega Motherwelli ründaja Henrik Ojamaa (Šotimaa meistrivõistlused, Motherwell - Glasgow Celtic 1:1), vigastusega kimpus olev Debreceni kaitsja Igor Morozov (Ungari kõrgliiga, Debrecen - Kecskemet 0:0) ja Assyriska mängija Kaimar Saag (Rootsi esiliiga, Assyriska - Husqvarna 1:1). Samuti ei kuulunud Aue FC Erzebirge koosseisu Henri Anier ja U-21 koondislane Hannes Anier. Saksamaa tugevuselt teises liigas mängiv Erzebirge võitis 3:0 St. Paulit.

Naiste koondise väravavaht Getter Laar pidi oma võrgust korjama seitse palli ning Prantsusmaa kõrgliiga uustulnuk Metz-Algrange kaotas Pariisi Saint Germainile 0:7. Laari koduklubi on alustanud liigahooaega kolme kaotusega.

Pille Raadik ja Aland United võitsid Soome kõrgliigas 5:2 Turun Palloseura. Meistrite ringi alustas kaotusega Signy Aarna koduklubi Pallokissat, kes jäi 0:1 alla PK-35 naiskonnale. Aarna vigastuse tõttu kohtumises kaasa ei teinud. Tabeli alumises pooles, kus neljast naiskonnast langeb üks järgmiseks hooajaks aste madalamale, võitis Katrin Loo koduklubi Pori NiceFutis 3:1 ONSi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles