Deemoneid ei karda me

, Teatriteaduse tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katarina (Marika Barabanštšikova) ja Frank (Sten Karpov, mõlemad lava alumisel pinnal) on kutsunud endale külla naabrid Jenna (Piret Laurimaa) ja Tomase (Margus Jaanovits).
Katarina (Marika Barabanštšikova) ja Frank (Sten Karpov, mõlemad lava alumisel pinnal) on kutsunud endale külla naabrid Jenna (Piret Laurimaa) ja Tomase (Margus Jaanovits). Foto: Margus Ansu

Andres Noormetsa lavastatud «Deemonites» mängivad Vanemuise väikeses majas kaks abielupaari mängu «Võidab see, kes suudab teise taluvuspiire kõige enam nihutada».

Katarina ja Franki (Marika Bara­banštšikova ja Sten Karpov) ning Jenna ja Tomase (Piret Laurimaa ja Margus Jaa­no­vits) absurdilikult julma mängu ainsad reeglid on teist surmavalt mitte haavata ja kohustus püsida korteri piirides. Võitjad saavad võimaluse lahkuda, kuid ometi otsustatakse jääda.

Mõlema aastaid abielus olnud paari puhul on tähelepanuvajadus viinud igapäevase sapi pritsimiseni, mille varjus peitub soov olla armastatud. Vastastikku põrgatatakse üha julmemaid nalju, nii et spiraalina keerlev olukord tekitab reaalsustaju kadumise ja armastus eemaldub väljapoole suletud korteris viibivaid tegelasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles