Korraldame Mõisakülas paljude eestlaste lemmiku Mati Nuude muusikapäevad!

, MTÜ Loominguline Keskus KUNGLA juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Nuude
Mati Nuude Foto: Egert Kamenik

SEL NÄDALAL on Mõisaküla pidurüüs, sest jälle on käes kodukandipäevad. Neil osalejaid rõõmustab kindlasti uus suveaed.

Projekti esimese sammuna on valminud istepingid ja tantsulava (paratamatult meenub 2007. aasta augustikuu laupäevaõhtu, mil samal laval esines ansambel Apelsin ja lavalauad enam tantsimisele vastu ei pidanud). Nüüd on Mõisaküla kultuurimaja juhataja kohusetäitja Laine Pedaja andnud lootust, et tulevaks jaanipäevaks on valmis ka kõlakoda ja suveaias hakatakse korraldama üle-eestilisigi üritusi.

Juba 2005. aastal hakkas idanema mõte, et Mõisakülas võiks korraldada paljude eestlaste lemmiklaulja Mati Nuude muusikapäevi. Miks just siin?

Möödunud sajandi kuuekümnendatel ja seitsmekümnendatel aastatel meie väikelinnas korraldatud Richard Västriku mälestusvõistlused olid paljudele Eesti ja Läti sportlastele tähtsaimad tõstmisvõistlused. Jaanuarikuu nädalavahetusel kihas Mõisaküla kultuurimaja rammumeestest. Kolisesid kangid ja õhus hõljus kampri lõhna. Linnakodanikud elasid võistlusele innukalt kaasa.

Erilise õhustiku tekitasid üliraskekaallased Olav Kool ja Mati Nuude, kui nad omavahel rivaalitsesid. Dünamo sinises vormis tõstelavale astunud siilisoengus ja kogukas Mati Nuude pani oma soliidse võistlejaolemusega kogu saali vaikides kaasa elama.

Mati Nuude kontserdid Mõisaküla suveaias olid alati rahvast pungil ja hea vastuvõtt soojendas laulja südant.

MITTETULUNDUSÜHINGU Loominguline Keskus KUNGLA esindajana olen kolm aastat tagasi allkirjastanud ansambli Apelsin liikmetega heade kavatsuste kokkuleppe hakata Mõisakülas koos korraldama Mati Nuude muusikapäevi. Seega on tubli samm ürituse algatamiseks tehtud. Kas Mõisaküla sellise asjaga hakkama saab?

Olen kindel, et kui kutsuda appi kõiki endisi mõisakülalasi, saab sellest mõttest pikaajaline traditsioon. Ei ole Mõisaküla viletsam midagi kui Kilingi-Nõmme, kes ilusa muusika festivaliga «Schilling» edukalt toime tuleb.

Minu ideed on toetanud ja selle õnnestumiseks soovitusi andnud mitu Eesti kultuuri- ja avaliku elu tegelast. Kogenud muusikaürituste korraldaja Jüri Makarov ütles aga, et muusikapäevadele tuleb anda õige lõhn ja edu on tagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles