Piraatidest kirjutama läinud ajakirjanik pääses priiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal vabanes pantvangistusest ameerika-saksa ajakirjanik Michael Scott Moore, kes võeti kinni kaks ja pool aastat tagasi, kui kuumaks teemaks olid veel Somaalia piraadid. Ajakirjanik nabitigi kinni Somaalias Mudugi piirkonnas, kuhu ta oli oma raamatu tarbeks Pulitzeri fondi stipendiumi toel infot otsima suundunud.

Mudug asub Põhja-Somaalias poolautonoomses Puntlandi provintsis. See kant on siiani tuntud kui mereröövlite tugipunkt. Piraatidel laseb seal segamatult tegutseda asjaolu, et Puntlandi ei ulatu ei Somaalia nõrgukese keskvalitsuse ega ka nende vastu sõdiva islamistliku Shebabi jõud.

Saksa välisministeerium kinnitas üleeile pärast Moore vabanemist, et Saksa-USA topeltkodakondsusega isik, kes oli Somaalias pantvangis viibinud, tõepoolest lasti lahti. Ajakirja Spiegel võrguversiooni kohaselt võtsid 45-aastase ajakirjaniku vastu Saksa ametnikud, talle tehti meditsiiniline kontroll ja pakuti nõustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles