Linnaosavalitsus keelas öised peod Kultuurikatla Aias

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graafilise disaini festival Kultuurikatla Aias tänavu kevadel.
Graafilise disaini festival Kultuurikatla Aias tänavu kevadel. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus keelas korduvatele rikkumistele viidates öised üritused Kalamajas kultuurikilomeetri kõrval olevas Kultuurikatla Aias.

Sealt ja kõrvalmajas paiknevast Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumist (EKKM) kostva öise lärmi peale olid korduvalt kaevanud naabruses asuva Suur-Patarei tänava elanikud. Juuli lõpus toimus Kultuurikatla Aias kohtumine, kus otsustati, et öösel viibivad külalised siseruumides.

Septembri keskel pöördus üks Suur-Patarei tänava elanik uuesti linnaosavalitsuse poole, teatades, et EKKMi tegevuse kohta enam pretensioone ei ole, kuid Kultuurikatla Aia ürituse korraldaja olevat talle vastanud, et ta on valinud endale elamiseks väga halva koha.

Selle peale leidis linnaosavalitsus, et SA Tallinna Kultuurikatel on korduvalt jätnud täitmata politsei poolt seatud eritingimused öiste ürituste korraldamiseks.

«Piirkonna elanike öörahu tagamiseks oleme sunnitud järgnevate avalike ürituste lubade menetlemisel piirama ürituse aega kella 23ni,» teatas Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi Kultuurikatlale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles