Lugeja küsib: kuhu kadusid apteekidest Sulfametizoli silmatilgad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmatilgad on tarneraskustes.
Silmatilgad on tarneraskustes. Foto: SCANPIX

«Sulfametizol Nycomed 4% silmatilgad on väga head, võtavad nohu ka ära, kuid need on kogu aeg otsas. Isegi osa arste soovitab neid täiskasvanutele näiteks kurguvalu raviks. Ma olen lapse nohust neid silmatilku kasutades ühe päevaga lahti saanud, sest tal lööb nohu kohe silma ka. Nüüd oleks jälle vaja, aga neid ei ole apteekides. Apteekrid on nende asemel Ocuflash tilku soovitanud, kuid nendest ei ole mingit tolku. Miks ei ole Sulfametizoli silmatilku apteekides? Kas need tulevad millalgi müüki tagasi?» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius.

Sulfametizol Nycomed silmatilkade müügiloa hoidja sõnul ei ole ravimit oodata enne 2015. aasta veebruarit. Tarneraskuse põhjuseks on nad nimetanud tootmistsükli ümberkorraldustega seotud valideerimisprotsesside venimise.

Kui apteekri soovitatud retseptita silmatilgad ei osutu piisavalt tõhusaks, siis on retsepti alusel saadaval põletiku- ja bakteritevastased silmatilgad, mida saab määrata arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles