Mõlkidega auto võib korda saada ka värvimata

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõlkis sõiduauto.
Mõlkis sõiduauto. Foto: Ove Maidla

Rakveres, Tartus ja Tallinnas teeninduspunkti omav Mõlgimehed OÜ teeb uudse tehnoloogia abil mõlgi saanud auto korda heal juhul tunniga ja nii, et see ei vaja ka värvimist.

Olgu siiski kohe öeldud, et absoluutselt kõikide mõlkide puhul uudne tehnoloogia ei aita, kirjutab Kuulutaja. Asi pole mitte mõlgi suuruses, kujus ja asukohas, vaid selles, kas mõlkimise tagajärjel sai kahjustada ka auto värvkate või mitte.

Mõlgimehed OÜ on perefirma, mida veab Christian Bergmann, kes ise ka mõlkidega tegeleb. Milles siis konks või saladus? Kuidas neist mõlkidest nii ruttu ja lihtsalt jagu saadakse?

«Kõrvaldan mõlgid, kui värvkate pole kahjustada saanud,» rõhutas Bergmann. «Saan muidugi ka värvikahjustusega mõlgi eemaldatud, kuid sellisel juhul pahteldamisest ja uuesti värvimisest ei pääse. Tavalises remonditöökojas kulub mõlgi eemaldamisele ja hilisemale pahteldamisele 2-3 päeva, meie juures võib asi õnnestuda 1-2 tunniga.»

Metoodikat on võimalik rakendada juhtudel, kui mõlk on tekkinud näiteks teise auto ukse löögist, rahest või mõne kerge eseme kukkumisest autole.

Mõlgimehed OÜ eemaldab autodelt mõlke mehaanilisel teel. Spetsiaalsete tööriistade abil surub tundliku käe ja korraliku väljaõppega töömees mõlgid lihtsalt välja.

Loe pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles