Võidu silla ületamine läheb lahedamaks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidu sild enne remonti.
Võidu sild enne remonti. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädalal jõudsid ehitajad Võidu sillal asfaldi maha panna kogu sõidutee laiuses, kuid remont pole kaugeltki lõppenud. Linnavalitsus püüab nüüd hoida sillal lahti kolme sõidurada.

«Esmaspäeva hommikul ei oota autojuhte veel midagi uut, kõik on täpselt sama,» ütles Tartu linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool. «Ehitajate graafikus on, et kui teisipäeval ei saja, tahaksid nad saada asfaldi peale veel jutid.»

Seejärel on võimalik autoliiklusele anda rohkem ruumi kui senised kaks sõidurada. Pooli sõnul on praegune püüd, et edaspidi oleks kasutatavad kolm sõidurada. Seejuures on eelis antud kesklinna poolt tulevatele autodele.

«Alati hakkab olema Narva maantee poolt üks rada, aga tee telgjoont tõstame teise kohta torbikute abil,» sõnas Pool.

«Olulisem on kesklinn autodest tühjemaks saada. Kui Narva maanteel peavad autod natuke aega seisma, no las nad natuke aega seisavad. See on parem, kui et seisavad Riia-Turu ristmikul või Riia tänaval. Nüüd on inimesed juba selgeks õppinud, et kes tahab otse üle Võidu silla saada, hakkab Ekraani kino juurest olema esimeses reas ja sellest on pusimist,» ütles ta.

Pool toonitas, et ei maksa arvata, et nüüd on Võidu silla remont lõppenud – kaugeltki mitte.

«Kõnniteepiirdeid veel ei ole, need pannakse paika, mõnikord on vaja tehnikaga ligi saada ja kuskil peab töömees liikuma,» sõnas Pool. «Kord pannakse piiret ühel pool, kord teisel pool. Mõnikord on vaja pääseda silla alla ja siis peab tehnika kuskil rippuma. Takistusi võib tulla, kuid need on lühiajalised. Püüame lahti hoida ikkagi kolme rada, see on ehk liiklejatele natuke parem.»

Kogulaiuses on Võidu sild lahti tuleval laupäeval, kui Tartus on jooksumaraton ja teistel sildadel liiklus seetõttu takistatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles