Läti ehitajad viisid Saaremaalt öö varjus rulapargi

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Kuigi veel mõni päev tagasi käis Kuressaares Smuuli elamurajooni rajatavas rulapargis agar ehitustöö ja noortele mõeldud moodne elamuspark oli praktiliselt valmis, viisid objekti alltöövõtja lätlasest partnerid ööl vastu neljapäeva kogu rulapargi teadmata suunas.


«Sellise asjaga puutume esimest korda kokku, et elaks nagu gangsterimaailmas,» lausus Meie Maale rulapargi alltöövõtja, laste mänguväljakute atraktsioonide tootmisega tegeleva firma Tiptiptap OÜ tegevjuht Rasmus Varunov.

Tema pahameele põhjustas lätlaste kolme päeva tagune nõue, et rulapargi ehitus kallineb lepingus kokku lepitust 92 protsendi võrra.

Meie Maa andmetel pidid lätlased teenima ehituselt umbes 150 000 krooni, kuid kolm päeva enne objekti valmimist nõuti Rasmus Varunovi väitel ligi 140 000 krooni lisaks ning aega maksmiseks andnud lätlased 24 tundi.

«Meie sellega loomulikult nõus ei olnud ja tulemus on, et meid informeerimata ja täiesti omavoliliselt viisid nad skatepargist kõik valminud atraktsioonid ära,» osutas Rasmus Varunov.

Ta üritas eile lätlastega telefoni teel edutult kontakti saada ja seetõttu jäi ka selgusetuks, kuhu lõunanaabrid suure elamuspargi toimetasid. Sama nõutud olid nii tellija, Kuressaare linnavalitsus, kui peatöövõtja EBC Ehitus AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles