Swedbank: eestlased eelistavad liisimisel väikeautot

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Corolla Verso.
Toyota Corolla Verso. Foto: www.toyota.ee

Uute autode liisimisel eelistasid inimesed Eestis pea igal teisel juhul väikeautot või väikest keskautot, selgub Swedbanki Eesti eraklientide liisingustatistika analüüsist.

Populaarsuselt teisele kohale uute autode seas jäid maasturid, sh linnamaasturid, mida liisiti iga kolmanda uue autona. Järgnesid keskautod ja mahtuniversaalid.

Swedbanki erakliendi liisingu osakonnajuhataja Tarmo Ulla sõnul tegi teises kvartalis suure hüppe väikeautode liisimine. «Maasturite liisimine jäi enam-vähem samaks, kuid väikeautode eelistajaid oli varasemast rohkem,» märkis ta. 

Samas Läti ja Leedu liisinguturul oli ka teises kvartalis jätkuvalt suurima osakaaluga maasturite, sh linnamaasturite liisimine. Nende kasuks otsustati enam kui 40% uute sõidukite liisimistest. Ka luksusautosid liisiti Lätis ja Leedus teises kvartalis enam kui Eestis.

Kasutatud autode soetamisel olid sõidukite pingeread kõigis kolmes Balti riigis sarnased. Suurima osakaalu ehk kuni 49% moodustas keskautode ja suurte keskautode liisimine, järgnesid maasturid, väikeautod ja väikesed keskautod, mahtuniversaalid ja luksusautod.  «Antud statistikast võib järeldada, et kasutatud auto soetamise korral valib klient pigem suurema auto,» märkis Ulla.

Uute ja kasutatud autode soetamise pingereas kokku olid Eestis võrdsete osakaaludena esindatud nii keskautod, väikeautod kui ka maasturid. Lätis ja Leedus juhtisid kõikide liisitavate autode koondpingereas keskautod ja maasturid, teiste varaklasside sõidukid olid esindatud tagasihoidlikumalt.

Markidest juhib nii uute kui kasutatud autode liisimise edetabelit Eestis Toyota, millele järgnes Volkswageni ja Skoda liisimine. Samal ajal Lätis eelistati Swedbanki analüüsi kohaselt kõige enam liisida Volvosid. Leedus jagunesid eelistused võrdselt Volkswageni, Opeli, Skoda ja vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles