Keskfraktsiooni aseesimehed toetavad Simsonit peaministrikandidaadina

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ning aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ning aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb toetavad Kadri Simsonit Keskerakonna peaministrikandidaadina.

Repsi sõnul vajab Eesti ühiskond rohkem naisi juhtivatele kohtadele. «Teatavasti pole meie riigil olnud kunagi naispeaministrit ega naispresidenti ning ka Riigikogus on naised mitmekordselt vähemuses. Aeg on astuda suur samm Eesti ühiskonna tasakaalustamise suunas ning valida Eestile naispeaminister,» ütles Reps.

Korb märkis, et Simson on tõestanud ennast võimeka juhi ja tugeva meeskonnamängijana. «Kadri on töökas ja energiline ning suudab motiveerida ka kõiki inimesi enda ümber. Olen temaga mitmeid aastaid koos töötanud ning olen kindel, et Kadrist saaks väga hea peaminister,» lausus Korb.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas tegi eile ettepaneku, et Keskerakonna peaministrikandidaat võiks olla praegune Keskerakonna parlamendifraktsiooni esimees Kadri Simson.

«Erakonna esimees Edgar Savisaar teeb tõsist tööd Tallinna linna juhtimisel ning sai eelmise aasta valimistel selge mandaadi linnapea kohal jätkamiseks. Tean omast kogemusest, kui palju aega ja energiat võtab Eesti pealinna juhtimine,» sõnas Ratas.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul ei ole selle asjaga põhjust kiirustada ning Keskerakonnale on olnud tavaks, et erakonna esimees on ka peaministrikandidaat. «Järgmine Keskerakonna kongress, kus valitakse esimeest ja juhatust toimub aga järgmise aasta teisel poolel,» ütles Toobal eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles