Rootsi sai vasakvalitsuse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi uues valitsuses valitseb sooline tasakaal, ministritest 12 on naised ja 12 mehed. Peaminister Stefan Löfven seisab täpselt keskel.
Rootsi uues valitsuses valitseb sooline tasakaal, ministritest 12 on naised ja 12 mehed. Peaminister Stefan Löfven seisab täpselt keskel. Foto: Reuters/ScanPix

Rootsi uus peaminister Stefan Löfven tegi eile avalikuks valitsuse koosseisu ning avaldas valitsusprogrammi, kus pannakse suurt rõhku võrdsusele, samuti tuumaenergia asemel taastuvenergiale üleminekule. Valitsus nimetab end keskkonnasõbralikuks ja feministlikuks. Nii Löfven kui ka roheliste eestkõneleja Gustav Fridolin on rõhutanud, et inimesi tuleb kohelda inimestena.

Välis- ja julgeolekupoliitika osas on kindel, et Rootsi ei kavatse pürgida NATO liikmeks. Küll aga toetatakse võitlust islamiäärmusliku ISiga. «Blokivälisus sobib hästi meie riigile,» seisab programmis.

Uus valitsus kaotab ära Euroopa asjade ministri koha, kuid keskendub samas Euroopa Liidu rahuvalvemissioonides osalemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles