Ansipit ootab täna europarlamendi saadikute küsimuste risttuli

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Parlament küsitleb täna õhtul Euroopa Komisjoni digitaalse ühisturu asepresidendikandidaati Andrus Ansipit, kelle olukorda ei kergenda äsja diagnoositud kahepoolne kopsupõletik.

Endine peaminister on juba vastanud parlamendi kirjalikele küsimustele. Kuulamisel ootab Ansipit ees 45 küsimust, millest suurem osa keskendub tõenäoliselt andmekaitse, e-kaubanduse ja avalike e-lahenduste tulevikule, vahendas ERRi uudisteportaal teleuudiseid.

Eesti aja järgi kell 19.30 algav küsitlemine tähendab kolme tundi ja 45 küsimust europarlamendi liikmetelt. 

Mitmel Ansipi kolleegil ei ole läinud hästi - tänahommikuse seisuga on Euroopa Parlament pannud viis volinikuks pürgijat ootele.

Jean-Claude Junckeri moodustatava Euroopa Komisjoni kõik 27 volinikukandidaati peavad astuma parlamendi ette. Kuna komisjon vajab tervikuna parlamendi toetust, võib juhtuda, et osa volinikukandidaate tuleb parlamendi vastuseisu tõttu välja vahetada, sest vastasel korral võib see osutuda komistuskiviks kogu komisjonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles