Tallink peab läbirääkimisi Sea Windi Eesti liinile toomiseks

Aivar Õepa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sea Wind Turu sadama lähedal aastal 2008.
Sea Wind Turu sadama lähedal aastal 2008. Foto: EPA

Tallink plaanib Soome ajakirjanduse teatel tuua Turu ja Stockholmi vahet sõitva Sea Windi Tallinna ja Helsingi vahelisele liinile. Laevandusettevõte plaani ei kommenteeri enne kui pole lõppenud läbirääkimised laeva praeguse lipumaa Rootsi ametiühinguga.

«Oleme Rootsi ametiühingu kutsunud läbirääkimistele, praegu ei saa rohkem midagi rääkida,» ütles Luulea Lääne, Tallinki pressiesindaja.

Läbirääkimiste kestus ei ole veel samuti teada. «Meie eesmärk on nii kiiresti kui võimalik saavutada sobiv lahendus,» ütles Lääne.

Ajaleht Turun Sanomat kirjutas laupäeval, et Tallink plaanib Sea Windile uut marsruuti. Tallink-Silja Soome esindaja Marika Nöjdi sõnul on laev, mis praegu kurseerib Turu ja Stockholmi vahet, kavas tuua aastavahetuseks Soome ja Eesti vahelisele liinile.

Nöjd ütles veel ajalehele, et Sea Windi marsruudimuutuse tingis Tallinkis parasjagu arutlusel olev laiem plaan. Milliseid muudatusi see plaan veel kaasa toob, ei tahtnud Nöjd öelda.

Kord päevas Turu ja Stockholmi vahet sõitev Sea Wind on Rootsi registris, selle meeskonnas on 70 inimest. Eesti register tähendaks Tallinkile kulude kokkuhoidu.

«Aasta algusest jõustuv kütusedirektiiv tähendab, et proovime säästa igalt poolt kust võimalik. Helsingi ja Tallinna vaheline reis on märgatavalt lühem kui Turu-Stockholm, mis tähendab, et kütust säästetakse üsna palju,» ütles Nöjd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles